Medical Taping Concept

Bij welke klachten wordt het Medical Taping Concept toegepast?

 

Het Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid:

·         (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie en kuitklachten

·         Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen

·         Houdingscorrectie

·         Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis- of golfarm)

·         Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel

·         Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten

 

CureTape® ondersteunt c.q. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken. Deze aanpak is in de praktijk veel functioneler dan bijvoorbeeld de klassieke aanpak van gelijksoortige blessures met conventionele witte sporttape.

 

De effecten van CureTape® in het kort:

·         Activering/regulering van de bloedcirculatie en lymfeafvoer

·         Verbetering van de spierfunctie

·         Ondersteuning van gewrichtsfunctie

·         Pijndemping

·         Neurofysiologische en segmentale beïnvloeding

 

De verklaring van het principe van taping?

De elastische CureTape® zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal. Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen wordt gezorgd voor een effect dat zich verder uitstrekt dan de reguliere behandeling van een half uur. Omdat CureTape® meerder dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24-uurs behandeling.